telltale-predstavuje-epizodickou-serii-pro-wiiware
Novinka Telltale představuje epizodickou sérii pro WiiWare

Telltale představuje epizodickou sérii pro WiiWare

sleepless.

sleepless.

10. 4. 2008 15:20
Reklama

Vývojáře z týmu Telltale Games můžeme s klidným svědomím označit za průkopníky v oblasti epizodického hraní, protože jejich adventurní série Sam & Max je jediná epizodická záležitost, kterou lze označit za úspěšnou. Telltaleácí však nezůstanou pouze u jednoho osvědčeného modelu. Nedávno  se oficiálně prokecli, že první sezóna Sama & Maxe vyjde v kompilaci pro Wii, čímž v podstatě vyslyšeli řadu dlouhých měsíců (nahlas) projevovaný zájem veřejnosti. V podstatě a ne úplně říkáme jen proto, že komunita si od nich přála Sama & Maxe na Wii, jenže ne v podobě tradiční velké hry na disku, nýbrž v podobě digitální. Co se dá holt dělat, nic na světě není perfektní. Ono je také třeba zvážit, jestli by se vůbec daly několikasetmegové Sam & Max díly přes WiiWare publikovat, když Wiičko nemá žádný HDD a co jsme slyšeli, jsou datové limity pro zmíněnou DLC službu hodně přísné.

Ovšem i s tím si v Telltale poradili, když pro WiiWare chystají něco jiného, nového. Jde opět o epizodickou herní sérii Strong Bad's Cool Game for Attractive People, která vychází z animované série Matta a Mika Chapmanových, jež běží na Homestarrunner.com od roku 2000. Centrální postavou této série je Strong Bad, údajně nejvíce cool bytost na světě, s níž si hráč v jednotlivých epizodách projde řadou dobrodružství. Hra je vyvíjena ve spolupráci s Videlectrixem a podle všeho o víceméně klasickou adventurku s dialogy, puzzlíky, používáním předmětů, ujetým humorem, stylovým zpracování, s minihrami a dalšími aktivitami, jež by se měly nést ve stejném duchu jako hříčky dostupné na této stránce.

Ostatně nepředpokládáme, že všichni Strong Bada a jeho příběhy znáte. My o něm slyšíme poprvé, a proto už jsme se s ním začali seznamovat, což můžete udělat také na stránce www.homestarrunner.com. K dispozici jsou zde už odkázané hry, krátké i delší příběhy Strong Bada a dalších postav, jejichž profily zde také nechybí. Líbí se nám zejména Strong Mad a samotný Homestar Runner. Pokud bude celá série Strong Bad's Cool Game for Attractive People hratelnostně na úrovni Sama & Maxe a bude stejně humorná, jak nám připadá animovaná předloha, začneme možná uvažovat o tom, že jí dáme šanci. Samozřejmě až dojde v Evropě ke spuštění WiiWare.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama