miyamoto-chysta-hry-co-se-budou-hrat-samy
Novinka Miyamoto chystá hry, co se budou hrát samy

Miyamoto chystá hry, co se budou hrát samy

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

15. 6. 2009 15:48 42
Reklama

Již před nějakým časem tu byla myšlenka. Myšlenka na hru, která se odehraje před vašima očima a vy do ní nebudete moci zasahovat. Takový interaktivní film, kterým by vám vývojáři naservírovali svůj titul přesně tak, jak si představují abyste ho "hráli." Shigeru Miyamoto dnes poprvé představil konkrétní způsob využití této technologie, kterou si na začátku roku nechalo Nintendo patentovat. V praxi to bude fungovat následovně: spustíte hru, hrajete a najednou dojdete do fáze, s níž máte problém a ani na padesátý pokus nejste schopni přeskočit přes překážku, nebo skolit bosse na lopatky. Tak si hru jednoduše přepnete do módu autopilot, v němž se před vašima očima ona zapeklitá scéna odehraje sama a hned jak skončí, tak můžete pokračovat v hraní...nebo nemusíte.

První hrou, která bude tento systém prakticky využívat bude chystaná New Super Mario Bros. Wii a Miyamoto v rozhovoru pro USA Today prozradil, že tuto "fýčuru" rozhodně zahrne i do dalších chystaných her od Nintenda. Původní patent však počítal pouze se systémem nápovědy, přičemž nijak neoperoval s uloženými pozicemi. Cíle Nintenda jsou jednoduché - opět zredukovat bariéru mezi hardcore a příležitostnými hráči, mladými i starými, kteří si budou moci zvolit, zda se jim chce absolvovat náročné pasáže, nebo ne. Rovněž by tento systém měl napomoci tomu, aby se hry dohrávaly do úplného konce.

Co vy na to? Vzpomeňte si na nějakou hru, v níž vás některá pasáž hodně štvala (třeba zlatá S licence v Gran Turismu, grr!) a aplikujte si na ni tento systém. Využili byste ho, nebo se raději pár hodin rozčilovali, abyste následně padli do křesla s uspokojením, že skutečně jste takoví masomleyni, jak jste si vždycky mysleli?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama