wii-sports-resort-zacne-padakovym-seskokem
Novinka Wii Sports Resort začne padákovým seskokem

Wii Sports Resort začne padákovým seskokem

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

3. 6. 2009 12:35
Reklama

Pilotní hra pro ovladač Wii Motion Plus, rozšířená a vylepšená verze Wii Sports Resort, odhalila na E3 všechny své disciplíny. Nintendo pozve hráče na ostrov Wuuhuu, kde na ně čeká hned tucet příležitostí, jak si virtuálně zasportovat. Prezentace na tiskové konferenci odhalila, že na začátku všeho bude sympatická hratelná sekvence "seskok s padákem". Hráči si nejprve během volného pádu osahají nové, citlivější ovládání, a budou moci svou Mii postavičku zapojit do různých formací a bavit se vzdušnou akrobacií. Je to ale jen vstupní minihra – skutečná zábava čeká do chvíle, kdy se otevřou padáky a Miička přistanou na povrchu prosluněného ostrova, který jako by byl stvořen pro sportování.

Co všechno Wii Sports Resort nabídne: šerm, wakeboarding, frisbee, lukostřelbu, basketbal, stolní tenis, golf, bowling, jízdu na vodních lyžích, kanoistiku, cyklistiku a už zmíněnou vzdušnou akrobacii a další sporty odehrávající se vysoko nad povrchem ostrova. Oproti Wii Sports je Resort ucelený svět: lze si tedy vybrat jednotlivé disciplíny přímo z menu, ale také vyrazit na procházku po okolí a zastavovat se u jednotlivých sportovišť.

Některé sporty se dočkaly recyklace z původních Wii Sports, jiné jsou zbrusu nové. Společné je ale jedno: mnohem realističtější pocit z rozpoznávání pohybu díky Wii Motion Plus. Dobrým příkladem je stolní tenis: nyní hra rozpoznává výrazně lépe náklon pálky, průběh a rychlost úderu, a tak je možné zahrát pro tento sport typické rotované údery. Výrazný rozdíl je patrný například v golfu, kde nyní chce trochu cviku vůbec míček správně trefit, odměnou je ale širší variabilita úderů. A ty, kdo se vztekali nad Wii Sports, když došlo na popostrkávání po greenu, mohou zajásat: nejvýrazněji se zpříjemnila a zpřesnila právě tato část hry, náročná na jemnou motoriku. Právě na ní staví i další disciplíny: během prezentace na tiskové konferenci zástupci Nintenda předvedli basketbalovou minihru, jež odměňovala košem precizní, rychlý švih zápěstím. Lukostřelba oproti tomu vyžaduje trpělivost při míření a započítání vlivu větru. Realisticky ale čím déle hráč drží nunchuck v delší vzdálenosti od wiimotu (a tedy má nataženou tětivu), tím více se virtuální ruka rozkymácí a zamířit do středu terče je náročnější. Na vlastní oči se o výše řečeném můžete přesvědčit v E3 videu.

Skutečnou hloubku a přesnost nových sportů bude muset prověřit až čas, ale každopádně je pozitivní, že jich je oproti Wii Sports trojnásobný počet, a to se ještě mnohé dělí na dvě nebo tři disciplíny. A tak mi zbývá už jen jediný prostor pro kritiku: když už je ve hře frisbee a stolní tenis, proč ne můj milovaný badminton?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama