tvurci-okami-chystaji-3-hry-pro-segu-mozna
Novinka Tvůrci Okami chystají 3 hry pro Segu (možná)

Tvůrci Okami chystají 3 hry pro Segu (možná)

sleepless.

sleepless.

12. 5. 2008 14:16
Reklama

Aby bylo hned na začátek jasno. Když společnost Capcom rozpustila tým Clover (Okami, Viewtiful Joe, Killer 7), tak jeho vedoucí kreativní mozky (Atsushi Inaba, Shinji Mikami, Hideki Kamiya) založili nejdříve nezávislý tým Seeds, který se později přejmenoval na Platinum Games. Řečeno zcela polopatě to znamená, že Platinum Games pod svojí střechou sjednocuje nejenom tvůrce Okami, ale i Resident Evil a Devil May Cry her.

A teď k tomu hlavnímu. Dlouho se nevědělo, co Platinum Games vytváří, jen bylo známo a potvrzeno, že pracují na jednom či více projektech a nehradí si to z vlastní kapsy, nýbrž z nadité šrajtofle neznámé vydavatelské společnosti. No a dnes se to provalilo! Jen zatím nevíme, zdali to nebyl planý poplach. Dnes se  hned na několika webech objevila informace o tom, že Platinum Games spolupracují se společností Sega, pro kterou vytváří celkem 3 tituly. Jenže krátce po zveřejnění byla kupříkladu z EurogameruNeoGaf fóra a videogaming247 tato informace promptně stažena.

Vysvětlit si to můžeme na dva způsoby. Buď zmíněné weby zveřejnily info o spolupráci Segy a Platinum Games dříve než měly a musely tedy dané novinky po domluvě - zřejmě se Segou - posunout na správný termín. Nebo se prostě jednalo o bůhvíjak vzniklou fámu. Jako pravděpodobnější se v tuto chvíli jeví první varianta, kdyby to byla fáma, či nepotvrzená informace, tak by nebyl důvod k jejímu stažení. Na druhou stranu prostě mohlo jít o projev přehnané představivosti nějakého fanouška, kdo ví. Na Face book stránce Platinum Games, kde by se oznámení tohoto typu určitě objevilo v podobě tiskové zprávy, zatím nic nevisí, takže musíme čekat. No a mezitím si povíme něco bližšího o těch třech projektech, které možná Platinum Games pro Segu připravují.

První na řadě je sci-fi RPG Infinite Line pro handheld Nintendo DS, v němž budete v roli vesmírného kapitána vylepšovat svoji loď i posádku a zřejmě (to už je naše domněnka) dobývat vesmír a planety.

Dále tu máme akční titul Bayonetta, jehož vývoj vede stvořitel Devil May Cry Hideki Kamiya, který je popisován jako stylová akční hra v hlavní roli s čarodějkou, jenž bojuje proti andělům a používá k tomu krom jiného i zbraně na nohách. No zní to jako převlečený DMC.

A do třetice všeho dobrého připravují Platinum Games údajně Wii titul zvaný MadWorld. Jde prý o ultra násilnou záležitost v černobílé stylizované grafice ala Sin City, kde je pouze krev rudá. Na denním pořádku v této hře budou fatality prováděné s pomocí motorovky na pravé ruce a celé řady objektů, které mohou kromě jiného posloužit k dekapitaci protivníka.

Zatím jsou výše uvedené informace klasifikovány jako spekulace a uvídíme, jak s nimi podle vývoje situace naložíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama