dalsi-varka-detailu-ohledne-mario-kart-wii
Novinka Další várka detailů ohledně Mario Kart Wii

Další várka detailů ohledně Mario Kart Wii

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

20. 2. 2008 09:47
Reklama

UPDATE: Datum vydání pro Evropu bylo konečně oznámeno i z oficiálních úst. V Evropě se dočkáme o den později, než naši šikmoocí kamarádi, tedy jedenáctého dubna!

Původní zpráva: Jelikož se datum vydání Mario Kart Wii alespoň v Japonsku blíží mílovými kroky (konkrétně desátého dubna), Nintendo zase trošku odhalilo několik věciček, které ve hře najdeme. V první řadě bylo potvrzeno, že hru budeme moci ovládat s Wiimotem, zasazeným do toho vtipného plastového volantu. Pokud byste náhodou nechtěli (nebo nemáte ten vtipný volant), můžete se spolehnout na klasickou kombinaci Wiimote + Nunchuk, obrátit si Wiimote do vodorovné polohy, nebo rovnou zapojit ovladač z GameCube.

Pokud jste hráli PS One hru Crash Team Racing, tak si určitě vzpomenete na to, že jste mohli nabrat dodatečnou rychlost tím, že jste projeli zatáčku smykem. Stejný systém bude i v Mario Kart Wii, navíc však budete moci mácháním Wiimotu ve vzduchu provádět nejrůznější triky, čímž získáte další dodatečné turbo. Samozřejmě se dočkáme i zbrusu nových bonusů, které budou využívat specifického Wii-ovládání. Jedním z ních bude třeba POW blok, který se bude chvilku vznášet nad vaší hlavou a pokud třikrát nevyskočíte v určitém rytmu, spadne vám na hlavu, čímž vás samozřejmě zpomalí. Další bonus vypadá jako mrak, který se bude vznášet nad vaší hlavou. Budete ho moci využívat jako nitro, ale pozor, pokud ho užijete příliš, sežehne vás bleskem.

Abyste si s bonusy, které na vás směřují vaší protivníci, lépe poradili, autoři zaimplementovali do hry jakýsi hazard indicator, který vás bude varovat o bonusech, směřujících na vaši motokáru. Ten bude nejen na obrazovce, ale také se ozve z vašeho Wiimote speakeru. Nintendo také potvrdilo, že místo Maria, Luigiho, Peach a dalších z povedené bandy budete moci použít své Mii. Možnosti multiplayeru se budou s postupem času rozšiřovat. Záznamy o vašich dosažených úspěších se budou uchovávat jak lokálně (ve vaší konzoli), tak online prostřednictvím Mario Kart kanálu (zpočátku bude in-game, ale do budoucnosti se plánuje jeho zařazení do hlavního Wii menu). Z Mario Kart kanálu si budete moci stahovat ghost závody a samozřejmě závodit jak v turnajích, tak v týdenních jednorázových akcích.

No a na závěr tu máme něco málo informací ohledně klasických tratí, které budou v Mario Kart Wii přítomné (kromě šestnácti zcela nových). Vrátí se třeba Peach Beach a Waluigi Stadium z Double Dash, Yoshi Falls a Delfino Square z Mario Kart DS, Mario Raceway a Sherbet Land z Mario Kart 64, Shy Guy Beach z Game Boy Advance konverze a Ghost Valley 2 ze Super Mario Kart. Seznam ještě není konečný, ale tyto tratě v Mario Kart Wii určitě nalezneme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama