capcom-odstranila-islamskou-frazi-z-wii-hry
Novinka Capcom odstranila islámskou frázi z Wii hry

Capcom odstranila islámskou frázi z Wii hry

sleepless.

sleepless.

2. 8. 2007 06:59
Reklama

Společnost Capcom promptně vyslyšela žádost americké organizace The Council on American-Islamic Relations (CAIR) a přislíbila z připravovaného Wii titulu Zack & Wiki: Quest for Barbaros Treasure odstranit slovní spojení „Allahu akbar!", což znamená „Bůh je veliký!“ (zaslechnou to můžete mezi 44 – 48 sekundou tohoto videa). Tato fráze je podle CAIR běžně používána muslimy při každodenní motlitbách.

Podle CAIR přišla na žádost o odstranění slovního spojení ze hry od Capcomu následující odpověď: „Kontaktovali jsme vývojářský tým, který už frázi ze hry odstranil a nebude k slyšení ani v budoucnu vydaných videoukázkách“. Na přítomnost fráze ve hře si totiž dle všeho nestěžovala pouze CAIR, ale i další organizace a jednotlivci.

Mluvčí CAIR ocenil rychlou reakci společnosti Capcom: „Opravdu si ceníme ochoty společnosti Capcom, která zareagovala na znepokojení muslimů a rychle přijala příslušná opatření“. Důvod, proč běžně používaná muslimská fráze ve hře CAIR vadila, však publikován nebyl.

Zack & Wiki: Quest for Barbaros Treasure není první titul, z něhož musela být odstraněna muslimská fráze. To samé potkalo v roce 2003 i Xbox bojovku Kakuto Chojin, z níž musely být odstraněny na pozadí znějící fragmenty Koránu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama