harry-potter-porad-nejprodavanejsi-hrou-v-uk
Novinka Harry Potter pořád nejprodávanější hrou v UK

Harry Potter pořád nejprodávanější hrou v UK

sleepless.

sleepless.

10. 7. 2007 13:49
Reklama

Akční adventure Harry Potter a Fénixův řád si zcela nepřekvapivě udržela od minula obsazené první místo v žebříčku TOP 40 nejprodávanějších her na zemí Velké Británie za týden, který skončil 7. července. Harry se na prvním místě v žebříčku, který sleduje prodeje všech verzí hry, udržel díky 29 procentnímu nárůstu prodeje vůči týdnu předchozímu. Harry Potter a Fénixův řád je také aktuálně nejprodávanější hra v GB na všech platformách kromě jedné – PS2. Prodejnímu žebříčku her pro tuto konzoli totiž vládne společnost Activision a PS2 verze titulu Shrek: The Third, který se v žebříčku celkovém udržel na třetím místě, kde skončil i v předchozím týdnu.

Své druhé místo si naopak neudržela 3D akce The Darkness, která však spadla jenom na místo 4. a navíc zřejmě dočasně. Prodeje The Darkness se určitě zvednou v okamžiku, kdy na konci měsíce vyjde PS3 verze. Na druhé místo se místo Temnoty usadil – Nicole Kidmanovou propagovaný - DS titulu More Brain Training from Dr Kawashima: How Old Is Your Brain?, který byl minule až pátý. Xbox 360 závodní simulace Forza Motorsport 2 spadla, ve svém pátém týdnu po uvedení do prodeje, z 6. na místo 8.

Jinak se pozice v první desítce TOP 40 žebříčku moc nemíchaly. Resident Evil 4 se propadl jen o příčku dozadu na 5. místo, solidní prodeje PS3 verze Rainbow Six Vegas udržely tento titul na sedmém místě, na místě osmém je už zmiňovaná Forza 2, devátí jsou Piráti z Karibiku a místo desáté patří prvnímu Brain Training titulu.

Novinkový titul Ninja Gaiden Sigma pro PS3 začal svoji pouť přes pulty obchodů na solidním 19. místě, když předstihl i závodní titul Colin McRae: Dirt, který se tedy na špici žebříčku prodejnosti moc neohřál, byť je spol. Codemasters s jeho prodejností nadmíru spokojena. Docela solidní pád z 22. na 40. místo zaznamenal titul Faltou: Ultimate Carnage, což je tak trošku smutné, protože absolutně strašná Xbox 360 (a letos na podzim i PC) akce Hour of Victory se drží na 23. místě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama