kouzelny-harry-potter-nejprodavanejsi-v-uk
Novinka Kouzelný Harry Potter nejprodávanější v UK

Kouzelný Harry Potter nejprodávanější v UK

sleepless.

sleepless.

3. 7. 2007 12:15
Reklama

Tři týdny vydržela závodní simulace Forza Motorsport 2 na špici žebříčku TOP 40 nejprodávanějších her ve Velké Británii. Ve čtvrtém týdnu však musela vyklidit pozice před soupeřem většího kalibru. Zcela podle předpokladů se na první místo TOP 40 žebříčku za týden, který skončil 30. června, vyšvihl multiplatformový titul Harry Potter a Fénixův řád. Zřejmě v tom jsou nějaké čáry.

Každopádně, Forza Motorsport 2 klesla z prvního až na šesté místo, když se před ní vedle Pottera prodraly ještě tituly The Darkness, Shrek The Third, Resident Evil 4 a More Brain Training from Dr Kawashima: How Old Is Your Brain?. V případě třetího Shreka se přitom jedná o mezitýdenní postup z 13. na 3. místo, který zapříčinilo hlavně zahájení prodeje PS2 verze hry. V případě The Darkness je 2. místo o to impresivnější, že se o něj postaraly jenom prodeje Xbox 360 verze hry. PS3 varianta totiž vyjde až v druhé polovině července. No a konečně v případě Resident Evil 4 je čtvrté místo zapříčiněno zahájení prodeje Wii verze.

Páté místo druhého Brain Training pro DS by bylo jinak mírným zklamáním, ale v tak silné konkurenci, jaká teď na britském trhu panuje, to je nakonec dobrý výsledek. Navíc se dá počítat s tím, že zatímco jiné tituly z TOP 40 žebříčku brzy zcela zmizí, tak druhý Brain Training se v něm ještě dlouho udrží. Třeba jako předchůdce - první Brain Training, který spadl z 8. místa na 12. pozici, nebo titul Wii Play, který tentokrát spadl z pátého místo až na flek desátý.

Do TOP 40 se po absenci vrátila i taktická akce Rainbow Six: Vegas od Ubisoftu, kterou na sedmou příčku odpálilo vydání mnohokrát odkládané PS3 verze. Co se naopak úplných novinek týče, tak kromě těch výše zmíněných, se do TOP 40 dostaly ještě Xbox 360 kousky Tenchu Z (31. příčka), Call of Juarez (26. příčka), Hour of Victory (23. příčka) a Overlord (13. příčka). U posledně jmenovaného je však třeba zdůraznit, že hra vyšla zároveň na PC a Xboxu 360. Celkově se v TOP 40 za týden, který skončil 30. června, objevilo sedm novinek a jak je uvedeno výše, nevedou si vůbec špatně.

Překvapivě dobře si však vedou i hry postavené na filmových licencích. Harry Potter je na prvním místě, Shrek je na místě třetím, Piráti z Karibiku usnuli na místě osmém a Fantastická čtyřka řádí na pozici č.9. V první desítce jsou tedy hned čtyři filmové hry. Na jedenáctém místě je přitom ještě třetí Spider-Man.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama