zcenzurovana-japonska-wii-verze-resi-4
Novinka Zcenzurovaná japonská Wii verze RESI 4

Zcenzurovaná japonská Wii verze RESI 4

sleepless.

sleepless.

5. 6. 2007 14:31 3
Reklama

Zatímco v Evropě by se měla upravená Wii verze hororové akce Resident Evil 4 objevit až na konci června, tak doma v Japonsku už je k dispozici od posledních dnů měsíce května. No a jen tak pro zajímavost si můžeme říct, že je japonská Wii verze RESI 4 docela solidně zcenzurovaná oproti japonské Gamecube verzi. Nejde přitom pouze o to, že Wii verze obsahuje několikanásobně menší množství na obrazovce prolité krve, čehož si stejně nikdo moc nevšimne. Jde hlavně o změny, které mají částečně co dočinění s hratelností.

Tak například střelba do hlavy už není ve Wii verzi hry ani trošku účinnější než dejme tomu střelba do nohy. Jinak řečeno, zásahové zóny v JPN verzi Resident Evil 4 pro Wii zmizely. Stejně tak ovšem zmizely efektní headshoty. Je úplně jedno, kolik ran a z jaké zbraně hráč do nepřítele vypálí. Hlavu prostě soupeři odstřelit nelze, což značně ztěžuje likvidaci celé řady protivníků.

Změn a drobných úprav je prý ve Wii verzi RESI 4 daleko více. Každopádně, v Evropané by se žádné podobně  trapné cenzury bát neměly. Hra dostala od PEGI hodnocení 18+ a může v ní tedy zůstav všechno to, co bylo přítomno v PS2, PC a Gamecube verzích. Jinak řečeno, nás Evropany snad žádná cenzura nepotká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama