pozitivni-hospodarske-vysledky-spol-ubisoft
Novinka Pozitivní hospodářské výsledky spol. Ubisoft

Pozitivní hospodářské výsledky spol. Ubisoft

sleepless.

sleepless.

28. 4. 2007 06:34
Reklama

Tento týden zveřejněné výsledky hospodaření společnosti Ubisoft za poslední kvartál fiskálního roku prozradily, že se tato francouzská společnost stala druhou největší nezávislou vydavatelskou společností v Evropě, třetí největší nezávislou vydavatelskou společností v severní Americe a nejvýznamnější third-party vydavatelskou společností v Evropě pro platformy DS, Wii s Xbox 360.

Převedeno do řeči čísel, tržby Ubisoftu v 4. kvartále fiskálního roku 2007 dosáhly částky 197 milionů Euro, což je o 53 milionů Euro více než ve stejném období minulého roku. Tržby za celý účetní rok 2007 přitom tržby z předchozího roku překonaly o 24.4 procent, když se vyšplhaly na částku 680 milionů Euro.

Na lepších než předpokládaných výsledcích hospodaření se přitom největší  měrou podílely tituly Ghost Recon: Advanced Warfighter 2, Teenage Mutant Ninja Turtles, Rainbow Six Vegas, Rayman: Raving Rabbids, Red Steel a hry v sérii Petz.

Xbox 360 verze GRAW 2 se doposud prodalo okolo 1 milionu kusů, Teenage Mutant Ninja Turtles her se na 8 různých platformách prodalo přes 1.1 milionu kopií, taktické akce Rainbow Six Vegas se od zahájení prodeje na konci minulého roku prodalo 1.7 milionů kopií, Wii verze Rayman: Raving Rabbids se prodalo 830 000 kopií a Wii FPS Red Steel se prodalo 950 000 kopií. Nevětším překvapením je však informace o tom, že se her v rámci Petz brandu doposud prodalo přes 3.5 milionů kusů.

V prvním čtvrtletí aktuálního fiskálního roku (duben – červen 2008) přitom Ubisoft počítá s nárůstem tržeb o 71 procent oproti stejnému období minulého roku a to hlavně díky vydání titulu Surfs Up (jde o filmová licence) a chystanému vydání PS3 verze Rainbow Six Vegas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama