nintendo-hrozi-a-varuje-pred-wii-modcipy
Novinka Nintendo hrozí a varuje před Wii modčipy

Nintendo hrozí a varuje před Wii modčipy

sleepless.

sleepless.

25. 4. 2007 07:56 3
Reklama

Modčipy pro konzoli Wii, které umožňují nejenom spouštění pirátských i legálních kopií her, ale i spouštění originálních her z jiného regionu, se vyrojily překvapivě brzy a nyní už jich je k dispozici celá řádka. Cena některých z nich se přitom pohybuje vyloženě na hranici almužny, což společnosti Nintendo rozhodně na klidu nepřidá. Její konzole se sice prodává, ale s prodejem her už to rozhodně nijak růžové není, pokud tedy nebere těch pár first-party her. Zbytek her, tvořený přinejlepším průměrnými third-party produkty, prodejně stagnuje. No a podle Nintenda za to mohou modčipy, či co, což je podle nás hloupost, ale budiž.

Proto se na oficiální stránce evropské divize Nintenda objevilo vskutku netradiční varování/upozornění/bůhvíco. Varování v podobě krátkého článku se zabývá tím, že instalací modčipu dojde ke ztrátě záruky a poškození funkčnosti Wii. Navíc prý bylo použití modčipů v řadě států včetně USA, UK a některých evropských států posouzeno za ilegální, což není zas až tak pravda.

Nehledě na to, že třeba v Austrálii je použivání modčipů zcela legální (podle tamních soudů), tak instalaci modčipu nemůže majiteli Wii v současné době nic zakázat. Záleží hlavně na okolnostech každého případu. Pokud se někdo živí instalací modčipů, aby pak mohl uživatelům za úplatu zajišťovat ilegální kopie her, tak to trestný čin zcela určitě je. Pokud si však člověk domů donese a nainstaluje modčip jen kvůli tomu, aby pak mohl hrát třeba hry z jiného regionu, to je trestné jenom stěží. Každopádně až si pro vás a vaše Wiičko s modčipem přijde kriminálka, tak se nemůžete vymlouvat, že vás nikdo nevaroval.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama