termin-vydani-mario-strikers-charged-football
Novinka Termín vydání Mario Strikers: Charged Football

Termín vydání Mario Strikers: Charged Football

sleepless.

sleepless.

3. 4. 2007 11:26
Reklama

Těžko říci, jak moc bude mít z následující informace radost běžný čtenář, který ještě nepodlehl vábení konzole Wii, ale její majitelé, fanoušci fotbálku Mario Smash Football z Gamecube a hlavně celá redakce Levelu a Hrej už pomalu chystá oslavy. Společnost Nintendo totiž oznámila konkrétní termín vydání netradičního fotbálku Mario Strikers: Charged Football pro Wii, který se v evropských obchodech objeví 25. května tohoto roku, takže za necelé dva měsíce. Společně s odhalením termínu vydání došlo i na zveřejnění celé řady doplňující informací o hře, přičemž ta nejdůležitější se týká nabídky online multiplayer módů.

Ještě předtím si však musíme připomenout, že je Mario Strikers: Charged Football originálně pojatý fotbálek, v němž proti sobě soupeří postavičky z celé řady her od Nintenda. Pro každý zápas si hráč musí sestavit svůj tým, který spočívá z 1 kapitána se speciálními schopnostmi (Mario se umí zvětšit a šlapat po soupeřích, Peach si celé hřiště vyfotí, čímž na moment zmrazí soupeře a tak dále) a 3 postaviček spoluhráčů. Kapitánů je ve hře celkem 12 a spoluhráčů zase 8 (druhů).

Co se samotné hry týče, tak je primárním cílem dávat góly, jde přeci jenom o kopanou. Způsob, jakým toho však budou hráči dosahovat, rozhodně tradiční není. Na fauly se tu nehraje, tedy ne tradičně, protože se hra nepřerušuje. Když hráč lidově řečeno sejme protihráče bez míče, tak za to protihráč dostane bonus, kterých je několik druhů – od špičatých mušlí, přes naváděné mušle až po řetězové útoky na soupeře. Pak jsou tu výše zmíněné speciální schopnosti každého kapitána a zapomenout nesmíme ani na speciální útok, který hráči umožní vstřelit až pět gólů. Protihráč však tento megaútok může zastavit, pokud s pomocí wiimotu jednotlivé střely pochytá.

Všechny základní manévry ve hře jsou ovládány skrze analogovou páčku na nunchaku a tlačítka na wiimotu. Existuje však několik speciálních pohybů s wiimotem, jejichž provedením může hráč soupeři odebrat míč, nebo jej obejít s pomocí kličky. Základní singleplayer módem je šampionát proti stále obtížnějším soupeřům, kde může hráč používat jenom na začátku vybraný tým. Pak je tu Dominator mód, v němž si mohou hráči nastavit podmínky zápasu, ale ze všeho nejvíce se bude většina hráčů těšit na multiplayer módy.

V rámci lokálního multiplayeru na jedné konzoli mohou spolu a proti sobě hrát až 4 hráči (2 za každý tým), zatímco v online multiplayeru skrze Wi-Fi Connection se proti sobě mohou postavit maximálně dva hráči odkudkoli z celého světa. Online multiplayer má podobu zápasů hodnocených, jejichž výsledky se budou započítávat do globální tabulky, nebo zápasů nehodnocených, které  mají podobu přáteláků mezi dvěma kamarády. No a to by tak zhruba stačilo, abyste na Mario Strikers: Charged Football mohli začít těšit stejně, jako se už nyní těšíme my (snad ne zbytečně)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama