activision-kupuje-demonware
Novinka Activision kupuje DemonWare

Activision kupuje DemonWare

sleepless.

sleepless.

7. 3. 2007 09:46
Reklama

Dublinská vývojářská firma DemonWare neodolala lákání vyslance společnosti Activision, který před očima vedení irského týmu mával bankovkami tak dlouho, až bůhvíjak získal potřebné podpisy ve smlouvě o prodeji DemonWare Activisionu. Částka, kterou spol. Activision za koupi DemonWare musela vysolit, je jako obvykle tajná, ale málo to rozhodně nebylo. DemonWare totiž nevyvíjí hry, ale v dnešní době to nejdůležitější – technologie.

Konkrétně to jsou dvě technologie, které mají co dočinění s konzolovým multiplayerem a in-game online službami. Tou první technologií je DemonWare Matchmaking+, která poskytuje kompletní řešení co se komunitních služeb ve hrách týče. To znamená matchmaking systém, uživatelské profily, statistiky i tabulky a tak dále. Druhou technologií, kterou irský tým produkuje, je DemonWare State Engine, což je multiplatformový engine, který je schopen zajistit komunikaci mezi dvěma konzolemi bez jakéhokoli lagu a s maximální mírou zabezpečení. Obě dvě technologie ve svých konzolových a PC hrách použila spousta vydavatelských společností včetně THQ, Sega, Namco Bandai a samozřejmě i Activision (naposledy v Call of Duty 3).

Společnost Activision se k akvizici DemonWare staví jak jinak, než pozitivně, protože to pro ni v dlouhodobém hledisku znamená ušetření pěkných pár milionů dolarů, jež by vyhodila oknem, kdyby si od DemonWare výše uvedené technologie neustále licencovala. Dále je třeba brát v úvahu, že se tvůrci z DemonWare nezastaví na jednom místě, ale budou do budoucna vyvíjet technologie nové, na nichž může spol. Activision solidně rýžovat. Už tak populární online prvek totiž bude v dalších letech hrát stále větší roli a spol. Activision na to bude připravena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama