monster-hunter-bori-japonske-prodejni-rekordy
Novinka Monster Hunter boří japonské prodejní rekordy

Monster Hunter boří japonské prodejní rekordy

sleepless.

sleepless.

3. 3. 2007 10:30
Reklama

Týdenním žebříčkům prodejnosti her v Japonsku kraluje v poslední době handheld DS, respektive hry pro něj. Občas se sice nějaký titul pro jinou platformu vyšplhá krátkodobě na špici, ale během týdne se všechno obvykle vrátí do normálu. Výjimkou, která toto pravidlo potvrzuje, bude podle všeho 22. února vydaný PSP titul Monster Hunter Portable 2nd, který vyjde jako Monster Hunter Freedom 2 letos v září i na západě. Ten totiž v týdnu od 19. do 25. února porazil na hlavu všechny své soupeře a s velkým přehledem kraloval žebříčku prodejnosti podle údajů z Media Create. Za výše zmíněný týden se totiž prodalo 705 381 kopií Monster Hunter Portable 2nd, čímž se z této hry stal nejrychleji prodávaný third-party titul pro jakoukoli platformu včetně handheldu DS. Je tudíž logické, že je Monster Hunter jednou z aktuálně nejpopulárnějších a nejúspěšnějších sérií společnosti Capcom.

Za Monster Hunter Portable 2nd vězí v žebříčku prodejnosti pořádná díra. Titulu Higurashi no Naku Koro ni Matsuri, který se umístil na druhém fleku, se totiž ve výše uvedeném týdnu prodalo „jenom“ 80 002 kopií. Na místě třetím sedí další díl v sérii Fire Emblem - Fire Emblem: Akatsuki no Megami (Fire Emblem: The Goddess of Dawn) pro Wii, kterého se prodalo 75 359 kusů. Místo čtvrté patří překvapivě DS verzi Sim City, jejíž prodeje se těsně přehouply přes hranici 50 tisíc prodaných kopií (50 826). V průběhu jednoho týdne spadl z 1. na místo 5. DS titul Layton Kyouju no Fushigi na Machi od týmu Level 5, kterého se prodalo 49 979 kopií.

Po velmi pomalém startu se také pořádně rozjely prodeje kompilace Wii Sports, která se ve vyšší patrech žebříčků prodejnosti v Japonsku drží už pár týdnů. Tento týden je na místě šestém s 47 053 prodaných kopií. Zbylá čtyři místa v první desítce si mezi sebe poctivě rozdělily tituly pro handheld DS a konzoli Wii. Na místě sedmém je Naruto Shippuuden: Gekitou Ninja Taisen EX (Naruto: Clash of Ninja) pro Wii (45 792 prodaných kopií), na místě osmém pak Dragon Quest Monsters: Joker (40 507 prodaných kopií), na místě devátém Hajimete no Wii (35 811 prodaných kopií) a na místě desátém se usadil DS titul Picross DS (26 693).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama