hospodarske-vysledky-ubisoftu-z-konce-r-2006
Novinka Hospodářské výsledky Ubisoftu z konce r. 2006

Hospodářské výsledky Ubisoftu z konce r. 2006

sleepless.

sleepless.

24. 1. 2007 09:20
Reklama

Společnost Ubisoft zveřejnila, jako jedna z prvních „velkých“ vydavatelských společností, výsledky svého hospodaření za třetí kvartál aktuálního fiskálního roku, což znamená za období říjen – prosinec 2006. Stačí jediný pohled na čísla a je zřejmé, že se Ubisoftu v uvedeném období dařilo. Obrat dosáhl částky 311 milionů Euro, což je o 24 procent více než ve stejném období v předchozím roce a je to více, než vedení Ubisoftu předpokládalo (280 milionů Euro). Za první devět měsíců aktuálního fiskálního roku pak spol. Ubisoft získala na tržbách 483 milionů Euro, což je o 80 milionů Euro více, než za první tři čtvrtletí předchozího fiskálního roku.

Za lepší než očekávané hospodaření Ubisoftu mohou hlavně vysoké prodeje titulů pro Wii a Xbox 360. Tržby z prodeje Wii her tvoří 21 procent obratu Ubisoftu za 3. fiskální čtvrtletí, zatímco tržby z prodeje Xbox 360 her tvoří celých 28 procent obratu Ubisoftu za období říjen – prosinec 2006. Zbytek si mezi sebe rozdělily prodeje her na PC, PSP, DS, GBA a samozřejmě i PS2. Ke nejúspěšnějším hrám Ubisoftu patřily tradiční nové díly v populárních sériích Splinter Cell, Rainbow Six a překvapivě dobře si vedla i Wii FPS Red Steel.

Na PC se zas Ubisoftu (vedle multiplatformových titulů) dařilo s titul Dark Messiah Might & Magic, Heroes of Might and Magic V a HoMaMV datadiskem. Zpráva s výsledky hospodaření se však ni v jednom případě nezmiňuje o titulu Rayman Raving Rabbids, který si na některých platformách svoji premiéru neodbyl, ale i tak se mu zřejmě moc dobře nevedlo. Nic to však nemění na tom, že je Ubisoft v současnosti nejaktivnější third-party publisher pro konzoli Wii, což platí o Evropě i severní Americe. V případě Xboxu 360 je Ubisoft druhým nejaktivnějším publisherem v severní Americe i Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama