capcom-chce-dobyt-hollywood
Novinka Capcom chce dobýt Hollywood!

Capcom chce dobýt Hollywood!

sleepless.

sleepless.

30. 12. 2006 09:15
Reklama

Společnost Capcom se nikdy nebála poskytnout své populární videoherní licence Hollywoodu, aby tam z nich vznikly někdy ucházející a někdy strašné filmy. Ukázkovým případem jsou Street Fighter, Resident Evil a v nejbližší budoucnosti i Onimusha a Devil May Cry licence. Vedení Capcomu nehodlá svůj pozitivní přístup k tvorbě filmů podle jejích her měnit, spíš naopak. Chce spolupráci s Hollywoodem ještě o fous posílit, o čemž svědčí přijetí zkušené Germaine Gioiaové, která bude z nové pozice šéfky licenčního oddělení vyjednávat s Hollywoodskými studii a prodávat práva na natočení filmů podle populárních brandů spol. Capcom.

Do budoucna se tak dočkáme nejenom dalších Resident Evil a Onimusha filmů, ale i filmů na motivy série Devil May Cry, či titulů Lost Planet a Dead Rising. Takováto provázanost s Hollywoodem je podle Gioiaové logická, když si člověk uvědomí, že náklady na produkci špičkových her šplhají nad 10 milionů dolarů. Právě díky Hollywoodu je prý možné rozšířit základnu fanoušků, respektive potenciálních kupců, kteří se pak svými penězi postarají o to, aby se náklady vložené do produkce hry přinejmenším vrátily.

Právě kvůli co nejpřímočařejší a tudíž i nejsnadnější spolupráci mezi Capcomem a Hollywoodem bude důležité, aby spol. Capcom rozšířila své pole působnosti v severní Americe. Jinak řečeno, někteří důležití lidé z Capcomu se budou muset usadit přímo v Los Angeles, kde má Capcom USA svoji pobočku. Dřív totiž museli zástupci Hollywoodských studií létat kvůli vyjednávání s Capcomem do Japonska. Vedení Capcomu si ani nemohlo pro své snah,y proniknout ve větší míře na filmová plátna, vybrat lepšího člověka, než je Germaine Gioiaová, která uplynulých 13 let pracovala ve spol. THQ. Germaine se výrazně podílela na tom, že se z THQ stala jedna z těch větších vydavatelských společností, která vydělává hlavně na hrách podle filmů a TV seriálů - SpongeBob SquarePants, Rugrats, Fairly OddParents, Cars, Finding Nemo, The Incredibles a další.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama