zapletka-a-postavy-revo-fps-red-steel-homepage
Novinka Zápletka a postavy Revo FPS Red Steel + homepage

Zápletka a postavy Revo FPS Red Steel + homepage

sleepless.

sleepless.

15. 4. 2006 08:09
Reklama

FPS Red Steel od Ubisoftu nebudí pozornost jenom kvůli tomu, že se jedná o první regulérně představený titul pro konzoli Revolution. Spoustu hráčů lákají hlavně slíbené herní mechanismy, celkově vážně pojatý příběh, herní prostředí a také téma střetu moderních střelných zbraní s meči. Kolem jednoho takového meče se vlastně bude točit hlavní zápletka, která sice ještě na webu oficiálně presentována nebyla, ale leccos už prozradilo hodně podrobné preview hry v magazínu Game Informer.

Hlavní hrdina, tedy hráč, je bezejmenný Američan, který chodí s japonskou Američankou jménem Miyu. Všechno je krásné, parádní, oba dva se milují, bla, bla, bla, bla. Všechno se ovšem zvrtne ve chvíli, když se má náš hrdina setkat vůbec poprvé s rodiči Miyu, což je samozřejmě docela důležitá událost. Zejména u Japonců, kde hrají tradice velkou roli. Jenže právě v tento skoro až slavnostní moment je Miyu unesena z restaurace, kde má k onomu setkání dojít.

Jak později hlavní hrdina zjistí, tak to nebyl náhodný únos. Sato, otec Miyu, je totiž jadním z bossů Yakuzy. V tom by možná ještě nebyl až takový problém. Každý se dnes nějak živí. Potíž je v tom, že Sato vlastní velmi vzácnou ceremoniální katanu (tradiční japonský meč používaný hlavně samuraji), na níž si činí nárok jeden z mladších členů Yakuzy jménem Tokai, který se ji pokoušel získat už dříve. Při svém prvním pokusu však neuspěl a jediné co se mu povedlo bylo vážně zranit Sata. Tokai to však nevzdává. Musí mít katanu stůj co stůj a tak se rozhodne, že když si je nemůže vzít přímo, tak na to půjde přes Satovu dcerušku Miyu, kterou unese z restaurace, tak jak je to popsáno výše Doufá totiž, že Sato bude chtít dcerušku zpět a vymění ji za katanu. Jenže v tomhle se Tokai šeredně mýlí. Sato raději katanu vezme a předá ji hlavnímu hrdinovi, aby se on sám s její pomocí pokusil Miyu osvobodit.

Tohle je tedy zápletka hry, o níž se bude možná hovořit ještě dlouho po jejím vydání, k němuž snad skutečně dojde už letos na podzim při launchi samotné konzole Nintendo Revolution. Ještě předtím však musí být hra řádně – formálně představena během E3 2006, kde se ti šťastnější (co už teď asi v rukou pevně svírají letenky do LA) dočkají možnosti si hru na vlastní kůži vyzkoušet a ti méně šťastní (co pomalu propadají panice z toho, že se týden neodlepí ze židle a od monitoru) budou mít k dispozici alespoň obrázky a videa.  Něco z toho se však možná objeví ještě před E3 2006 a to díky homepage Red Steel, kterou společnost Ubisoft právě spustila. Zatím jde sice jen o teaser stránku s možností přihlášení se k odběru newsletteru, ale to se může změnit každou minutu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama